onsdag 9 maj 2012

Leklust och experiment

På förmiddagen idag hade vi utedag med våra barn, just nu är det miljö- och hälsovecka.
Några av pedagogerna hade planerat ett aktivitetsspår.
Hej och hå, klä på de små och ut vi gå.
Vädret var, fuktigt, blött, dyngsurt, ösregn. Men det lät inte hindra oss, nej minsann, här var det en planering att följa. Så vi traskade på, gjorde några aktiviteter och ungarna tyckte det var skoj. Men ju längre tiden gick ju mindre skoj blev det, barnen började frysa och var inte längre lika glada. Till slut fick vi så vackert avbryta vår utedag och göra det till en innedag istället och återigen får man konstatera, att vädrets makter rår ingen på. Imorgon ska vi återigen ha en utedag, om nu vädret tillåter, den som lever får se.
Ikväll var jag på en föreläsning, väldigt skojigt, där väcktes leklusten och experimentlustan till livs.
Det var en kille som heter Johan Nyman som höll i det hela och egentligen var det inte så mycket föreläsning, utan mer "prova-på"- saker.
Vi fick göra helikoptrar, flygfiskar och annat skoj, för att testa vind, luft och vatten. Sådant som vi kan ha nytta av i vårt jobb. En givande kväll.
På väg hem cyklade jag, just då föll ett stilla regn, bitvis cyklade jag förbi hägg, som precis slagit ut och doftade så gott. Dessutom var det lite dimmig och sådär ljuvligt vårgrönt, kändes magiskt på något sätt. En stund att stilla njuta av efter en intensiv dag.
Nu är det dags att sova, för åter kunna möta en dag imorgon.

Inga kommentarer: